В такава нощ -
на Пълнолуние -
с Душа обжарена -
будувам.
Стихийно-шеметно безумие -
вулкан от трепети -
бленувам.
В такава нощ -
на Покаяние -
пречистена,
изгрявам в бяло.
Сноп трепетликово сияние -
небето се е умълчало.
В такава нощ -
на Опрощение -
подреждам чувствата -
мъниста.
Разлиствам се -
пред сътворение.
Душата ми трепти -
лъчиста.
В такава нощ -
на Равновесие -
до мене тръпнеш -
в съучастие.
Съзвучието -
в безсловесие -
чертае споделено Щастие.
© Донка Василева All rights reserved.