Oct 24, 2024, 10:34 AM  

В тъмнината 

  Poetry » Free verse
114 0 0
В тъмнината

 

Тъмно е сутрин и вечер.

Условие важно е тъмнината.

Тя е условие важно в живота.

Всичко е важно, в което човек

Полза получава. Да унижава

Духа си той за нещата не

Трябва. Други пътища има.

Пътищата тъмни условие са

За душата и духа. Да се използват

Може и трябва.

 

Две са положенията в живота.

Лице и гръб, право и обратно,

ляво и дясно. Обличаш в

тъмното дреха - лесно е да

се определи как.

Едното ако не е, другото Е.

Буквата "Е" значи път и възможност.

 

Не бой се ти от тъмнината. Лампата

Не светвай без нужда крайна

У дома. Лампа е ума и твойто

Тяло. Кучета, котки, всички

Животни от тъмнина не се боят.

Трудно живеят понякога.

Стани животно в тъмнината.

Трябва ти нещо,

Някъде минаваш. Гледай тъмнината

И вземи нужния предмет. Ръцете

Твои и ума - светлина са. Светлина

Е цялото тяло. То ще ти помогне.

 

Погледът умствен представлява

Светлина - през тъмата щом минаваш.

Гледай-чувствай и движи се.

Като едното не е, другото е !!

Слава на тъмата, на тъмнината,

Където жив и точен ставаш.

Ти се упражняваш. Змия си в

Този миг. Движи се и живей.

 

Стани змия в тъмата, чувствай,

Безпогрешен ти стани. Възможно

Е това. Смелост-дързост придобиваш.

 

Упражнение важно е във тъмнината

Твоето движение. Пътища много

Има във света. За нещо буден си,

За друго спиш. Винаги така е.

Това, което виждаш - там е светлината.

Не виждаш нещо - там е тъмнината.

В тъмнината човек ти ставаш и

Животно. Бог да станеш можеш,

Когато тъмнината приемеш

И обикнеш.

 

"Лошото" в живота обикнѝ.

Овладей го, на себе си ти покажи,

Че да се движиш можеш, 

Препятствия - преодоляваш.

 

Може човек да се движи 

В тъмнината. Разходките и

В тъмнината са възможни,

Нужни и полезни.

 

Велес е животно, и човек, и

Бог прекрасен - змия и бик и

Мечка. През ноща животните

Ловуват и се хранят. И растенията

Прекрасни от земята, в тъмнина

С корените свои те живеят.

 

Оня свят - славянския "Нав",

Какво е - тъмнина за нас.

Обикни своите във Нав души.

Гледай ги, мисли за тях. Те

Живот ще ти дадат. Кажи, и

Аз го казвам: слава на моя

Дядо, слава на майка и баща

(За мен). Прославяй свойте

Навни хора - те са за живота

Важна предпоставка.

 

Смело и находчиво в тъмата

Се движи. Осветявай свойта

Тъмнина.

Слава на Велес, и

На човека този, що от тъмнина

Не се страхува, а я използва, и

Така поражда своя, нова

Светлина.

 

Ура

 

Лесничея

 

© Леснич Велесов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??