Тъмно е сутрин и вечер.
Условие важно е тъмнината.
Тя е условие важно в живота.
Всичко е важно, в което човек
Полза получава. Да унижава
Духа си той за нещата не
Трябва. Други пътища има.
Пътищата тъмни условие са
За душата и духа. Да се използват
Може и трябва.
Две са положенията в живота.
Лице и гръб, право и обратно,
ляво и дясно. Обличаш в
тъмното дреха - лесно е да
се определи как.
Едното ако не е, другото Е.
Буквата "Е" значи път и възможност.
Не бой се ти от тъмнината. Лампата
Не светвай без нужда крайна
У дома. Лампа е ума и твойто
Тяло. Кучета, котки, всички
Животни от тъмнина не се боят.
Трудно живеят понякога.
Стани животно в тъмнината.
Трябва ти нещо,
Някъде минаваш. Гледай тъмнината
И вземи нужния предмет. Ръцете
Твои и ума - светлина са. Светлина
Е цялото тяло. То ще ти помогне.
Погледът умствен представлява
Светлина - през тъмата щом минаваш.
Гледай-чувствай и движи се.
Като едното не е, другото е !!
Слава на тъмата, на тъмнината,
Където жив и точен ставаш.
Ти се упражняваш. Змия си в
Този миг. Движи се и живей.
Стани змия в тъмата, чувствай,
Безпогрешен ти стани. Възможно
Е това. Смелост-дързост придобиваш.
Упражнение важно е във тъмнината
Твоето движение. Пътища много
Има във света. За нещо буден си,
За друго спиш. Винаги така е.
Това, което виждаш - там е светлината.
Не виждаш нещо - там е тъмнината.
В тъмнината човек ти ставаш и
Животно. Бог да станеш можеш,
Когато тъмнината приемеш
И обикнеш.
"Лошото" в живота обикнѝ.
Овладей го, на себе си ти покажи,
Че да се движиш можеш,
Препятствия - преодоляваш.
Може човек да се движи
В тъмнината. Разходките и
В тъмнината са възможни,
Нужни и полезни.
Велес е животно, и човек, и
Бог прекрасен - змия и бик и
Мечка. През ноща животните
Ловуват и се хранят. И растенията
Прекрасни от земята, в тъмнина
С корените свои те живеят.
Оня свят - славянския "Нав",
Какво е - тъмнина за нас.
Обикни своите във Нав души.
Гледай ги, мисли за тях. Те
Живот ще ти дадат. Кажи, и
Аз го казвам: слава на моя
Дядо, слава на майка и баща
(За мен). Прославяй свойте
Навни хора - те са за живота
Важна предпоставка.
Смело и находчиво в тъмата
Се движи. Осветявай свойта
Тъмнина.
Слава на Велес, и
На човека този, що от тъмнина
Не се страхува, а я използва, и
Така поражда своя, нова
Светлина.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados