Nov 17, 2010, 9:08 PM

Велик поет 

  Poetry » Other
938 0 4

Велик поет ти си за мен,

от великите - най-велик.

Като жрец на бял кон.

Светла врата ти отвори пред мен

чрез свойте стихове красиви.

 

В мрака аз нищо не виждах,

бях се загубила в тази тъмнина.

Изход нямаше, аз зная.

Бях като в бездна

и потъвах все по-надолу.

 

Но ти се появи

и отвори мойте очи,

прогледнах аз в тази тъмнина

и от тъмната бездна аз излязох,

веднага щом прочетох

твойте стихове красиви.

 

Красиви са те, аз зная това.

От красивите - най-красиви.

 

Чрез стиховете си разкошни

ти вдъхнови и мен.

 

Като започна да пиша

не мога да спра.

И тогава за нищо друго не мисля,

нито пък се сещам.

© Мими --------- All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • И на мене ми е любим, Димчо.
  • поетът е Димчо Дебелянов.Когато прочетох стихотворенията му,написах първото си стихотворение......xD
  • разбира се...Поетите!!!
    "Велик поет ти си за мен,
    от великите - най-велик."
    "Чрез стиховете си разкошни
    ти вдъхнови и мен."

  • Кой е поетът?
Random works
: ??:??