Велик поет ти си за мен,
от великите - най-велик.
Като жрец на бял кон.
Светла врата ти отвори пред мен
чрез свойте стихове красиви.
В мрака аз нищо не виждах,
бях се загубила в тази тъмнина.
Изход нямаше, аз зная.
Бях като в бездна
и потъвах все по-надолу.
Но ти се появи
и отвори мойте очи,
прогледнах аз в тази тъмнина
и от тъмната бездна аз излязох,
веднага щом прочетох
твойте стихове красиви.
Красиви са те, аз зная това.
От красивите - най-красиви.
Чрез стиховете си разкошни
ти вдъхнови и мен.
Като започна да пиша
не мога да спра.
И тогава за нищо друго не мисля,
нито пък се сещам.
© Мими --------- Всички права запазени