Вината ми е черна, очите зеленеят,
отровни мислите горчат,
ярост адска ме владее,
страстите не ме щадят.
Толкова обичам и така горя,
че във нощи пълнолунни вия,
късам плът, опива ме кръвта
и от раните си стръвно пия.
Стискам те в прегръдка до без дъх,
после те пропъждам и се втурвам
да те гоня във незнаен път
и над мен небето се катурва.
Цялата във сняг и в звезден прах,
знам вината ми е непростима,
към луна затулена поглеждам пак
сред безкрайната в жестокостта си зима.
Северно сияние в зениците ми свети
и отровата се лее в притока сърдечен,
любовта ми странства в заплашителни комети
към на страшния ми съд деня предречен...
© Магдалена Филипова All rights reserved.