Пътят е дълъг
земята е твърда
Нашият герой едва вижда Кулата
..
Бучи, Тръби, Плющи, Стене
Ечи, Гърми, Строи, Пука
Става, Ляга, Бяга, Хрупа!
..
Очите обаче виждат по-различно
очите му виждат по-малко
усещат те по-слабо дори от ръцете
..
Нозете се изморяват
загрубяват и изостават
със Земята едно стават
..
Ръцете свитъците държат
ръцете към хоризонта разперени са
готови да сграбчат залеза са
..
Наближава края за Нашия герой
историята - Ние сме я измислили
Загубата - негова е само не Наша
Един живот - един поглед отминал е
Пътят до Кулата е дълъг
пътят до кулата е тежък
Какво чака там - Нищо
..
Мелодия Легендарна звънти
обърква само сетивата
Там преди пролетта мелодията спи
.
Обгръща Нас в тъмнината,
а Героят... Върви.
© Илковски Биров All rights reserved.
По-слабо, като за по-български, предлагам аз.