Jul 20, 2011, 10:55 PM

Вино и цигари 

  Poetry » Love
496 0 2

Сърцето претръпна и виното свърши,

напълни се стаята с дим от цигари...

Защо ли душата все още се гърчи

от старата болка на хиляди рани?

 

Поряза я сякаш стъкло от бутилка -

спомен мъгляв се промъкна коварно

и впи се в плътта ми, сега съм безсилна,

ни с вино забравям, нито с цигари.

 

Тровя си тялото, тъй както животът

в мен бе без милост отровен...

Душа на парчета, душа тъй сиротна...

почерня я тежък спомен любовен.

 

Преглътвам сълзùте със нова бутилка,

стона болезнен с цигара сподавям,

С какво да отмия онази горчилка

от спомен за тебе, която остава?



© Или Дадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • По принцип не употребявам нито цигари, нито вино, но ми хареса като идея. :D
  • вино - цигари
    цигари - вино
    викам кво пък толкова нередно и ужасно има в това
    ма видях че си на 16

    мани ги и двете и не се ядосвай
Random works
: ??:??