Sep 7, 2021, 9:03 PM

Виртуална (не)реалност 

  Poetry
364 1 2

Колко време ще е нужно,

ясно за да разберем,

че във мрежи виртуални

здраво щом се оплетем,

ще пропуснем във живота

много хубави неща,

покрай нас,уви,ще мине

истинската красота!

 

Че от снимките е трудно

всичко да си проличи,

тъй различно е, когато

е пред нашите очи...

Тъй различно е, когато

хубавото е в натура

и не трябва да усещаш

мишка и клавиатура.

 

А и с поглед щом докоснеш

нежно, мило любовта си

и ръцете щом вплетете,

устните в целувки страстни,

и компютър извънземен

няма как да ги копира-

нежността и топлината,

красотата и ефира...

 

Но не съм против прогреса-

всеки днес компютър има,

да сме в мрежи социални,

полза е неоспорима!

Просто мярката е важна...

Нека убедим децата,

и без "джаджите" модерни

интересна е играта!

© Ивайло Симеонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??