В памет на полк. Петко Йотов
Живеем в трудни времена.
За лесното въздишат много.
Предците ни спасиха знамена!
Реликвите ни гледат строго.
Те мряха за едната чест –
за да има днес България!
Тук всеки непремерен жест
ранява паметта ни стара.
Тук трябва само да мълчим.
Кому са нужни патетични речи?
Тук бойната тръба ечи
със зов за бой насрещен!
Все още някъде на юг:
"На нож!" с "Ура!" летят редици...
Дълбок поклон да сторим тук
пред генерали и войници!
© Стойчо Станев All rights reserved.
Нека почетем паметта на ония близки и познати, приятели и колеги, които не са вече между нас!