Jun 26, 2011, 11:17 PM

Война 

  Poetry
632 0 1

   Война

 

На фронта тих заформи се война,

За власт, пари и - главно – командуване.

Той – безпардонен, тя – „снаха една”.

Осъмнаха в безпаметно будуване.

 

Стратегии редиха до зарана

и тактики с безбройни изненади.

Атака той на съмване подхвана,

умът  ú в миг отчете сто шаради.

 

Парира го със доза на покорство –

добре пресметнат, хитър женски ход.

Ала кръвта ù ври ! И от упорство

удари челно гарда, без обход.

 

Във люта битка впуснаха се двама,

дори и трети влезе във мелето.

Накрая се разкри една измама,

свидетел на която бе детето.

 

И то, нали е мамина защита,

на дядо си от упор се опълчи:

"Ей, дядка, старостта е зла, не пита!

И стига вече с тоя поглед вълчи!"

 

И временно затихнаха нещата...

Но бяло знаме никой не развя.

Ще има битка между двата свята –

на стари с млади до...

                           преди смъртта.

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??