Война
На фронта тих заформи се война,
За власт, пари и - главно – командуване.
Той – безпардонен, тя – „снаха една”.
Осъмнаха в безпаметно будуване.
Стратегии редиха до зарана
и тактики с безбройни изненади.
Атака той на съмване подхвана,
умът ú в миг отчете сто шаради.
Парира го със доза на покорство –
добре пресметнат, хитър женски ход.
Ала кръвта ù ври ! И от упорство
удари челно гарда, без обход.
Във люта битка впуснаха се двама,
дори и трети влезе във мелето.
Накрая се разкри една измама,
свидетел на която бе детето.
И то, нали е мамина защита,
на дядо си от упор се опълчи:
"Ей, дядка, старостта е зла, не пита!
И стига вече с тоя поглед вълчи!"
И временно затихнаха нещата...
Но бяло знаме никой не развя.
Ще има битка между двата свята –
на стари с млади до...
преди смъртта.
© Надежда Борисова Все права защищены