Живеем във време разделно
с родители, внуци, деца.
И някак текат празноделно
дните ни в тази страна.
Очакваме в скайп да ги видим,
да чуем за живота им там.
Там на километри щастливи
намерили дом и любов, и пари.
Ненормално е знам го,
и не знам, и не мога аз да променям
фалша на криворазбраната демокрация
у дома, но е тъжно и жалко е,
когато децата - цветята ни
работят, с мъка и усилия успяват
не у нас, а някъде другаде,
защото прокудени са от дома.
© Цеца Тодорова All rights reserved.