Вселенска душа
Вселенската душа е нажежена
и в нея пламват хиляди звездици.
В небесната пространствена арена
препускат мигове в редици.
Вълшебен повей ни покръства
под свода на дъгата и лазура,
а светлината млада и чевръста
с любов безкрайна ни опива.
Вървим по хребета на дните..
и дишат върхове, треви, балкани.
По-малко в дълбините на душите -
покълват семенца подбрани.
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА All rights reserved.