Има ли вятърът нейде подслон,
дето след дългия ден се прибира?
Има ли своя невеста и дом,
та, укротил се, при тях да заспива?
Има ли вятърът малко дете,
на раменете си вред да го носи?
Има ли майка, баща и сърце,
прошка смирена от тях да изпроси?
Има ли вятърът строен костюм,
що на снагата му точно приляга?
Нищо от всичко не му е на ум...
То на крилете му примки ще стяга...
© Гергана Иванова All rights reserved.
!!!
Гери, ти си като палаво малко дете!
и моето дете ме питаше:
Луната има ли си къща?
Когато сутрин се прибира
мъжът й много ли се мръщи?
Или заспива с каса бира))