Вратите нека да залостят.
От страх обзети, нека
срутят всички мостове.
Човек да бяга от човека.
Настават вълчи времена!
В уречен час, по знак,
нещастие със име на жена
ще ви споходи. Пада мрак.
Без гроб души и кости
тлеят в светли кулоари.
Клетници, живяхте доста!
Сбогом, дребни твари!
И пак ще се залутат
ослепени върволици...
Вълкът, в пръстта до шия,
престорен на къртица,
ще проси жал. Глупак!
Дойдоха вълчи времена
и всеки вълк е единак!
Но ето, идва тя. Сама
да повали с един замах
измислените ви олтари.
Настава мрак. Живяхте
доста, дребни твари...
© Александър All rights reserved.
радвам се, че и твоите са забележими.Wali/Виолета Томова/