Върни се при него, Тъга ®
Върни се при него, Тъга,
много време остана при мене,
гостува ми дълго, години живя,
сега да си тръгнеш е време.
По живо, по здраво изпращам те днес,
без жал се разделям с тебе.
Изпращам ковчеже, подарък по теб,
записвам отгоре адреса.
В него съм скътала само мечти,
събирани много години,
бисерни миди и перли – сълзи,
цяло море с раковини.
Върви днес при него, Тъга,
занеси му подарък от мене,
прегърни го, но само с едната ръка,
не, не посягай и с двете!
Нека по-малко от мен го боли,
половината мъка му давам,
колкото може, нека сам си прости,
всичко друго - аз му прощавам!
© Мариана All rights reserved.