Feb 16, 2008, 1:04 PM

Вървят... 

  Poetry » White poetry
616 0 13
Далечен миг.
Протяжна песен на щурец.
Здрач. По стъмнало щурците се събуждат.
И в далечината - мъничка светулка.
Бегла светлинка...
Вървят притихнали във
тази лятна вечер.
Един до друг, ръка в ръка.
А пътят им оказа се нелесен.
Тишина.
Запяха още няколко щурчета.
Ухае на трева.
И ромон на река.
Забързала за някъде,
където ще се разлее в
тъмното море.
Луна. И хиляди звезди
по нощното небе.
Луната ги повежда.
Сърцата им са пълни със надежди.
Вървят. Не спират своя път.
Нищо, че... уморени изглеждат.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??