ВЪЗХИЩЕНИЕ
Ах, колко си красива?
Колко нежна и добра?
Мила и волна, като пеперуда -
стопли моята душа!?
Ах, колко се усмихваш?
Как ухаеш? Как блестиш?
Като птичка политваш -
сега кого ще нараниш!?
Ах, колко си чаровна?
Как грееш с усмивка?
Като самодива скромна -
не спираш за почивка!?
Ах, как да те прегърна?
Как да те погледна, кажи?
Толкова сияеш мирогледна -
сякаш Бог те сътвори!?
Ах, как да те целуна?
Как да те открия, кажи?
Не си играй с любовта -
не искам горчиви сълзи!?
© Янислав Иванов All rights reserved.