Jul 5, 2011, 6:18 PM

За болката 

  Poetry » Love
614 0 3

За болката какво да ви разкажа...

във мене е... дълбоко я приспах -

разголя ли душата, ще покажа

какво научих и какво видях...

Видях, че мога да съм силна,

че падах и разбивах колене,

разбрах, че много съм стабилна,

дори пред ураганни ветрове...

Достойнство имам, истински обичам,

не се срамувам да се извиня...

Със лаври никога не се закичам

и зная точно накъде вървя...

Приспах си болката, нарочно в мене

оставих я... дълбоко упоена -

да може да напомня, като мине време,

в какво била съм пристрастена...

Да дреме нека  и да се обажда,

понякога дори ще е ми е нужна

и нека според случая да се нагажда,

обади ли се, аз ще съм послушна...

И нека да боли, щом заслужавам,

за всичко искам в тоз живот да плащам,

в любов когато пак се обяснявам,

местенцето на болката ще хващам...

© Ирена Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??