Върви Керванът през Сахара.
Клатушка се от дълъг път...
Храна е тръгнал да докара -
децата трябва да ядат!
Той носи още други вещи,
които пък не се ядат,
но търсени от нас горещо,
без тях не ходим в своя път!
Не само храна за корема -
храна е нужна за Духа!
Не може само да се взема...
Черешка трябва за върха!
Но край Кервана и Харема
ни чакат Глутници в Нощта!
Те търсят чуждото да вземат...
И да се радват на Нощта!
Те търсят нещо да отнемат...
Да стреснат това Общество!
И с тая плячка, гдето вземат,
да заживеят на Ниво!
И с тия лесни интереси,
на другите в противовес,
живота да живеят лесно,
тъй както често става днес!
20.02.2014 г. София
© Христо Славов All rights reserved.