7 jun 2014, 22:51

За Кервана (нещо като балада) 

  Poesía » Filosófica
300 0 0

За кервана (нещо като балада)

Върви Керванът през Сахара.
Клатушка се от дълъг път...
Храна е тръгнал да докара -
децата трябва да ядат!

Той носи още други вещи,
които пък не се ядат,
 но търсени от нас горещо,
без тях не ходим в своя път!

Не само храна за корема -
храна е нужна за Духа!
Не може само да се взема...
Черешка трябва за върха!

Но край Кервана и Харема 
ни чакат Глутници в Нощта!
Те търсят чуждото да вземат...
И да се радват на Нощта!

Те търсят нещо да отнемат...
Да стреснат това Общество!
И с тая плячка, гдето вземат,
да заживеят на Ниво!

И с тия лесни интереси,
на другите в противовес,
живота  да живеят  лесно,
тъй както често става днес!
  20.02.2014 г. София

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??