Mar 18, 2016, 7:49 AM

За силните момичета 

  Poetry » Love
800 0 7

Цял живот чакам обичане,

припознах се в толкова хора,

толкова приказки отричах,

че се напоих с умора.

 

И в търсене на доблести у вас

без да усетя измих си мечтите, 

и от голямата мощна утопия

останаха само следи по звездите.

 

Така и не срещнах мъж, 

от онези в дебелите книги,

които водят своите скъпи красавици

по неотъпкани пътеки с изобилия.

 

Които да чертаят с дъха си 

по крехките ми клепки безграничности,

които са безстрашни и рискуващи

и искат да докоснат моето обичане.

 

Мъже, които измислят галантности,

които рискуват, целуват, обичат,

които не вярват в случайности,

които не приемат отричане.

 

Да имат наистина здрави ръце,

на които да вземат тая момичешка нежност,

но след толкова уроци, мили мъже,

диагнозата сега е безсърдечност.

 

Сега сте вече само плът.

И ни следа от вярата ми във чудесата,

благодаря, но вече някак свикнах

сама да покорявам небесата!

 

 

 

© Авелина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??