Захвърлено стоиш в ъгъла самичко,
с пухкава, но клюмнала главица.
Две ушенца малки, без едно оченце.
Кажи: кога изостави те твоето детенце?
А си играеше по цели дни с тебе само,
гушкаше те, целуваше както никой досега.
Спеше безметежно сладко на твоето рамо -
усмихваше ти се насън дори, за теб беше и съня..
Какво се случи? Какво стана изведнъж така?
Защо те забрави, как лесно те захвърли -
тази обичана, нежна.. тази същата ръка?
Дори се изгаври с теб. Сърчицето ти опърли..
От този пламък страшен много, много те болеше.
Но повече те жегна когато надникна в сините очи..
Когато то над огъня садистично те държеше -
нямаше обич, нямаше ги за теб вече детските сълзи..
А преди беше всичко за него, малко меченце!
Даваше всичко най-скъпо само да те има..
Това вече не е то, не е твоето детенце.
Място за теб при него никога няма да има..
От жестокостта над плюшеното ти малко тяло,
би трепнало всяко невинно мъничко сърце..
Но това беше! Брутално с тебе си поиграло,
метна те в този ъгъл, непотребно с двете си ръце..
Стоиш самичко, тъжно, с дупка в гърдите.
Няма вече любов за теб, използваха те! Край.
Бавно, неумолимо нижат се часовете.. дните..
чакаш някой да те вземе, пак да си нечий нежен рай..
© Ростислав Аврамов All rights reserved.