За теб съм
онази
мъничка снежинка,
която ...
се разтапя с обич
по устните ти топли
през дълги
зимни вечери...
И хляба съм поднесен
на масата ни
кръгла,
когато заедно сме
духом
под вечната звезда...
И виното съм руйно
във чашите,
препълнени от истини
с привкус и аромат
на благи тайни –
разплиснали се
в бяла морска пяна
от меки
и заливащи вълни
с живот...
И слънце пролетно съм
с нежен цвят
в очите,
задъхващо се
в хиляди ухания
от невъздържаност на мисли
и копнежи...
И клас
набъбнал от любов съм,
израстващ
в житните поля
на лято
дългокосо...
И трепет див съм
от слова –
покълнали
във почва плодородна...
И плод откъснат съм,
в сърце
през късна есен ...
И урожай съм скъп,
прибран
дълбоко във душата -
трошици думи
препълнили хармана...
И песен
на жътварка съм,
която сутрин все за тебе
пее, пее ...
И багри пъстри съм
от танц
на листопади звънки –
мелодия,
в която са се съхранили
дните - живи...
И всичкото друго съм,
останало
във теб!
И всичко друго съм:
все аз
все аз
все аз
До теб съм,
и шептя ... че те обичам!
© Йоанна All rights reserved.