Aug 2, 2015, 11:08 AM

Забравяй ме! 

  Poetry » Love
625 2 5

Забравяй ме. На глътки.
Между другото.
В час пик. На мислите.
Точно преди да си осъмнал!
В дланите на утрото.
Забравяй! Между глътките!
И дишай! 
Като при урок.
Дълбоко. Равномерно.
И със мойте стъпки.
Защото трудните любови са така –
с безкрайно кратък срок.
Нямат консервант.
И са някак относителни.
След тях си имаш Кръст.
И никаква чувствителност.
Придобиваш и талант –
да си отгледаш спомени, 
че са били!... 
че ги е имало!
Във слепите очи 
на празното ти минало…

 

Забравяй ме. На глътки.
Между обич и омраза.
Между другите и другото.
И между истините. 
Онези. Скритите. Във виното.

 

Жени Иванова

© Jasmin All rights reserved.

Забравяй ме. На глътки.
Между другото.
"Забравяй ме" Жени Иванова
Забравих я.
Погребах мъката по нея. ...
  446  18 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Burns (Гаврил ): Не можем да променяме миналото следоветлно е по-добре да се учим да живеем с него... някак си Благодаря
  • Да се забрави... това е като да промениш миналото, също толкова "възможно" действие. Дълбок стих! Поздрави!
  • Вал... знаеш си нали?!
    Майче, обащавам

    Сабин, благодаря
  • Отдавна съм пиян - без да те забравям! Поздрав, Жени!
  • Красиво е!
Random works
: ??:??