2.08.2015 г., 11:08 ч.

Забравяй ме! 

  Поезия » Любовна
624 2 5

Забравяй ме. На глътки.
Между другото.
В час пик. На мислите.
Точно преди да си осъмнал!
В дланите на утрото.
Забравяй! Между глътките!
И дишай! 
Като при урок.
Дълбоко. Равномерно.
И със мойте стъпки.
Защото трудните любови са така –
с безкрайно кратък срок.
Нямат консервант.
И са някак относителни.
След тях си имаш Кръст.
И никаква чувствителност.
Придобиваш и талант –
да си отгледаш спомени, 
че са били!... 
че ги е имало!
Във слепите очи 
на празното ти минало…

 

Забравяй ме. На глътки.
Между обич и омраза.
Между другите и другото.
И между истините. 
Онези. Скритите. Във виното.

 

Жени Иванова

© Jasmin Всички права запазени

Забравяй ме. На глътки.
Между другото.
"Забравяй ме" Жени Иванова
Забравих я.
Погребах мъката по нея. ...
  446  18 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Burns (Гаврил ): Не можем да променяме миналото следоветлно е по-добре да се учим да живеем с него... някак си Благодаря
  • Да се забрави... това е като да промениш миналото, също толкова "възможно" действие. Дълбок стих! Поздрави!
  • Вал... знаеш си нали?!
    Майче, обащавам

    Сабин, благодаря
  • Отдавна съм пиян - без да те забравям! Поздрав, Жени!
  • Красиво е!
Предложения
: ??:??