Пропилях безмилостно минутите, в които виждам късно можех да съм аз щастлива, така претаках и годините, безмилостно сама останах полужива! И плачеха пред мен иконите, Мадоната бе по-бледна, на светците молба не отпратих, свещ не запалвам, а колко съм грешна! Превърнах тялото си в стока, продавах се за измислено щастие, едно разбрах, недостатъчни са ласките, за да спрат на падението ми потока! Утеха аз намерих в чашката, но и тя ми стана противна, дирейки безмерно щастие, изгубена сега се скитам! Да крия днес сълзите си умея, как искам да поплача, изгубих всичко, дори и рамо, на което мъката си да разкрия! След мен има изпепелени мостове, не исках никого и нищо, не вярвам, че ще срещна щастие, изгоних го грубо, щом на вратата ми почука! Изгарям аз на кладите, които сама построих си, а огънят е леден даже, и той не иска да ме стопли! Задминах Юда аз по пътя си, съвестта му успокоила, че раздала съм безброй целувки, с по-отровна сила! Едно-единствено дълбоко в мен остана, едно дете с жадни очи, то чака да порасне скрито, а аз разруших всичките му мечти!
Next from category
Next from the author