Oct 20, 2021, 4:23 PM  

Задружно България да градим 

  Poetry » Civilian
670 0 1

 

 

 

Разделени на цветове разни, на наши и ваши,

на почтени и непочтени, съградените мостове

помежду ни от нашите древни предци с лека ръка

рушим, подвластни на егоизма тъмен в нас,

и на глупостта си безмерна докрай верни,

слепи и глухи за истината, лекомислено към черна

пропаст фатално вървим.Обезлюдена и разединена,

България днес ридае с горчиви катранени сълзи,

смъртно ранена не от други, а от родните си синове

и дъщери, които лекомислено водят един срещу друг

войни недостойни, безсмислени, грозни и вредни,

неглижирали най-важното, забравили,че всички сме  

само гости в този живот, че сме тленни. Но време е това

да се промени и този позор да спре, ако сме достойни

българи и имаме родолюбиво сърце. Да, време е вече

да кажем категорично и твърдо своето НЕ на войните

и задружно да сбъднем мечтите, време е да открием

в този коварен кръстопът правилния път и загърбим

враждите. Нека докажем на героичните наши славни

предци, че сме достойни тяхни потомци, че сме честни

родолюбиви българи и няма никога да позволим, 

сянка на облаци зли, светлото в сърцето ни да победи.

© Кръстина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми силно изразената позиция и загриженост за Родината и те подкрепям! Поздравявам те!
Random works
: ??:??