Разделени на цветове разни, на наши и ваши,
на почтени и непочтени, съградените мостове
помежду ни от нашите древни предци с лека ръка
рушим, подвластни на егоизма тъмен в нас,
и на глупостта си безмерна докрай верни,
слепи и глухи за истината, лекомислено към черна
пропаст фатално вървим.Обезлюдена и разединена,
България днес ридае с горчиви катранени сълзи,
смъртно ранена не от други, а от родните си синове
и дъщери, които лекомислено водят един срещу друг
войни недостойни, безсмислени, грозни и вредни,
неглижирали най-важното, забравили,че всички сме
само гости в този живот, че сме тленни. Но време е това
да се промени и този позор да спре, ако сме достойни
българи и имаме родолюбиво сърце. Да, време е вече
да кажем категорично и твърдо своето НЕ на войните
и задружно да сбъднем мечтите, време е да открием
в този коварен кръстопът правилния път и загърбим
враждите. Нека докажем на героичните наши славни
предци, че сме достойни тяхни потомци, че сме честни
родолюбиви българи и няма никога да позволим,
сянка на облаци зли, светлото в сърцето ни да победи.
© Кръстина Тодорова Все права защищены