Mar 15, 2014, 7:17 PM

Загадъчната 

  Poetry » Humour
365 0 0

ЗАГАДЪЧНАТА

 

 

Тя е с очи черешови,

има вежди гайтанови,

а снагата- яворова,

и със всички тя  лудува!

 

Из градчето само хойка,

тая хубава девойка,

не за чес т и не за слава,

ами за да се продава!

 

Тя по плът е много знойна,

но в сърцето е усойна,

и за тебе по-добре е,

с тебе тя да не се смее!

 

Тъй живота е разбрала,

и търси във мъжа  абдала!

И чака да и паднеш ти,

на някого да отмъсти!

 

Щом при Жрицата се спреш,

и ако пръст и подадеш,

твоята ръка отива-

нея за това я бива!

1950г. Първомий

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??