ЗАГАДЪЧНАТА
Тя е с очи черешови,
има вежди гайтанови,
а снагата- яворова,
и със всички тя лудува!
Из градчето само хойка,
тая хубава девойка,
не за чес т и не за слава,
ами за да се продава!
Тя по плът е много знойна,
но в сърцето е усойна,
и за тебе по-добре е,
с тебе тя да не се смее!
Тъй живота е разбрала,
и търси във мъжа абдала!
И чака да и паднеш ти,
на някого да отмъсти!
Щом при Жрицата се спреш,
и ако пръст и подадеш,
твоята ръка отива-
нея за това я бива!
1950г. Първомий
© Христо Славов Все права защищены