May 14, 2007, 12:30 PM

Загубени мечти 

  Poetry
1422 0 0
И гледам ден след ден
как изчезват ни мечтите,
как потъват в дълбините
и траем, и търпим,
и тлеем, и мълчим,
и обричаме мечтите си на робство,
за да ги спасим от алчността
и погребваме ги в дълбините,
тъй 'щото страх ни е да ги запомним,
но не защото са неосъществими (просто мечти),
а защото биха ни напомнили за нас самите,
тези, за които ний ще сме забравили отдавна,
тези, за които ще си мислим, че са мъртви
и може би ще разберем,
че вече криеме си алчността,
за да не я погубят днес мечтите.

© Исмет Хаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??