Закрилното огнено заклинание
Славянинът не се моли, прославя
Той богът, боговете свои. Заклинанието
Е форма на молитва,
И прослава е във време също.
На бащата свой, на стихиалите
Природни може да се молим
Малко, но прославата е
Молитва най-достойна.
Прославата заслуга е и плата.
Тя обучение е и школа.
Огненото заклинание е закрилно.
Лекарство то е в силна нужда.
За случай инцидентен неочакван.
Заболи те нещо, загрижен, разтревожен си.
Оставяш всичко и повтаряш – от
Лесничея метод е това изпитан –
Закрилното - към огъня прекрасен
Обръщение – Огненото заклинание.
Огънят е съзнание, бог и очистител.
„Огъне отче, огъне светли царю,
От окото криво, от окото лошо,
Защити ни и съхрани.
От зависта черна, от злобата люта,
Защити ни и съхрани.
От болестите и немощите, от
Сестрите стресовици*,
Защити ни и съхрани.
Огъне отче, огъне светли царю,
Обгори наоколо, не дай да премине
Злото, черното и недоброто,
Което в миналото ти намериш.
Огъне отче, огъне светли царю,
Дай ни сили немалки, сили заговорни.
Сили немалки, сили неведоми,
Сили незнаеми, сили на светлия Род,
Влизайте в нас, крепете ни.
Дръжте дошлите здраво,
Не позволявайте да бъдат те отнети,
От силите бели, силите черни,
Силите разни.
Огъне отче, огъне светли царю,
Защити ни и съхрани, за всички нас
За благото, за благото и за
Благополучието.
Така да бъде, ура.“
Род, Сварог, Велес – те са на огъня
Приятели, - на Земя, Вода и Въздух,
На мечки, вълци, лисици и орли.
Да се прославят те
Е възможно също, и за който е решил –
Наслада е това - необходимост.
Слава на Велес, и на Агни – огъня
Прекрасен.
Ура
Лесничея
*Сестри стресовици – според Славянската митология, духове – носители на болести и беди.
© Леснич Велесов All rights reserved.