13 сент. 2024 г., 20:23

Закрилното огнено заклинание 

  Поэзия » Свободный стих
72 0 0

Закрилното огнено заклинание

 

Славянинът не се моли, прославя

Той богът, боговете свои. Заклинанието

Е форма на молитва,

И прослава е във време също.

На бащата свой, на стихиалите

Природни може да се молим

Малко, но прославата е

Молитва най-достойна.

Прославата заслуга е и плата.

Тя обучение е и школа.

 

Огненото заклинание е закрилно.

Лекарство то е в силна нужда.

За случай инцидентен неочакван.

Заболи те нещо, загрижен, разтревожен си.

Оставяш всичко и повтаряш – от

Лесничея метод е това изпитан –

Закрилното - към огъня прекрасен

Обръщение – Огненото заклинание.

Огънят е съзнание, бог и очистител.

 

 

„Огъне отче, огъне светли царю,

От окото криво, от окото лошо,

Защити ни и съхрани.

От зависта черна, от злобата люта,

Защити ни и съхрани.

От болестите и немощите, от

Сестрите стресовици*,

Защити ни и съхрани.

 

Огъне отче, огъне светли царю,

Обгори наоколо, не дай да премине

Злото, черното и недоброто,

Което в миналото ти намериш.

 

Огъне отче, огъне светли царю,

Дай ни сили немалки, сили заговорни.

Сили немалки, сили неведоми,

Сили незнаеми, сили на светлия Род,

Влизайте в нас, крепете ни.

Дръжте дошлите здраво,

Не позволявайте да бъдат те отнети,

От силите бели, силите черни,

Силите разни.

 

Огъне отче, огъне светли царю,

Защити ни и съхрани, за всички нас

За благото, за благото и за

Благополучието.

 

Така да бъде, ура.“

 

 

Род, Сварог, Велес – те са на огъня

Приятели, - на Земя, Вода и Въздух,

На мечки, вълци, лисици и орли.

Да се прославят те

Е възможно също, и за който е решил –

Наслада е това - необходимост.

 

Слава на Велес, и на Агни – огъня

Прекрасен.

 

Ура

 

Лесничея

 

*Сестри стресовици – според Славянската митология, духове – носители на болести и беди.

 

 

© Леснич Велесов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??