Sep 6, 2006, 11:56 PM

Защото няма рай... 

  Poetry
530 0 4

Защото няма рай...

 

Шуми нелепо, тъжно реката на забравата

Зловещият гребец душите товари

На другият бряг – там отвъд,

Техният маршрут последен

Приключва...

 

И бавно, тежко носи се самотна лодката,

Гребе лодкарят –

превит от товара

на злочестината и смъртта.

Защото няма рай...

 

А тук горе, на земята,

Вършее Танатос,

не спира, не се помайва –

няма как с Живота той да се прегърне,

няма как...

© Велин Евстатиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??