Някога художник и теург,
презрял човешката бурлеска,
за свети лечител и хирург
остави за паметта ни фреска.
Навярно искаше да ни напомни,
че животът не е лесен,
че тухли и пари не носим
в утробата на гроба вечен...
© Вили Тодоров All rights reserved.