Jan 6, 2010, 1:26 PM  

Завръщане 

  Poetry » Civilian
731 0 16

ЗАВРЪЩАНЕ

 

                                                                       На Тина и Жоро

 

В асфалта под нозете ви ще плача

с пороя на внезапен летен дъжд...

До рамото ви тихичко ще крача –

внезапно появил се изведнъж...

Ще ме почувствате и във ръцете си

и дланите – младежки и горещи,

когато – развълнувани – със цвете

очаквате любимите за среща...

Ще дойда пак! Отново ще се върна,

надвесен над децата ви заспали -

във сънищата им за да надзърна

и с вашите ръце  да ги погаля...

Когато ви потрябвам, аз незнайно

за вас отново ще се връщам тук...

Ще чакате подкрепата ми тайно

и няма да ме замените с друг!

А някой ден, когато побелели

застанете притихнали, в очакване,

пред края на живота си поспрели...

ще дойда да ви преведа през мрака...

 

1998

© Георги Ванчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??