ЗАВРЪЩАНЕ
На Тина и Жоро
В асфалта под нозете ви ще плача
с пороя на внезапен летен дъжд...
До рамото ви тихичко ще крача –
внезапно появил се изведнъж...
Ще ме почувствате и във ръцете си
и дланите – младежки и горещи,
когато – развълнувани – със цвете
очаквате любимите за среща...
Ще дойда пак! Отново ще се върна,
надвесен над децата ви заспали -
във сънищата им за да надзърна
и с вашите ръце да ги погаля...
Когато ви потрябвам, аз незнайно
за вас отново ще се връщам тук...
Ще чакате подкрепата ми тайно
и няма да ме замените с друг!
А някой ден, когато побелели
застанете притихнали, в очакване,
пред края на живота си поспрели...
ще дойда да ви преведа през мрака...
1998
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados