Завръщане
На село в градинката бабина
набрах си лалета, зюмбюл.
А къщата празна мълчеше,
обвита от паяжен тюл.
И нямаше кой да ме срещне
на прага с усмивка добра.
Вратата заключена беше,
потънала в тишина.
Прозорците - тъмни и пусти.
Под стряхата - празно гнездо...
Само пчелите жужаха
край своето старо дърво.
На двора, потънал в забвение,
самотна с букета стоя.
Цветя, пеперуди и спомени
очите ми пълнят с тъга.
Без милост ще шества тук времето
и бурен навред ще расте,
но аз пак ще идвам напролет
да търся червено лале.
© Детелина All rights reserved.