8 may 2011, 11:41

Завръщане 

  Poesía
648 0 5

Завръщане

 

На село в градинката бабина

набрах си лалета, зюмбюл.

А къщата празна мълчеше,

обвита от паяжен тюл.

 

И нямаше кой да ме срещне

на прага с усмивка добра.

Вратата заключена беше,

потънала в тишина.

 

Прозорците - тъмни и пусти.

Под стряхата - празно гнездо...

Само пчелите жужаха

край своето старо дърво.

 

На двора, потънал в забвение,

самотна с букета стоя.

Цветя, пеперуди и спомени

очите ми пълнят с тъга.

 

Без милост ще шества тук времето

и бурен навред ще расте,

но аз пак ще идвам напролет

да търся червено лале.

© Детелина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??