Oct 6, 2024, 9:04 AM

Зехтин 

  Poetry
57 0 0

Зехтин:  Натурален,

             оригинален,

             пълномаслен;

             хем евтин,

             хем фин.

 

Зехтин от маслини

сухо пресовани правен,

по технология свръхстрога;

зехтин – прославена марка,

продаван в супермаркет,

                 зехтин уникален,

покачèн на реклами,

като че върху пиедестал.

 

Ала с око на рентген,

ако в шишето се взреш,

ще съзреш един подозрителен

болнаво–бледен пълнеж.

 

И само подир дни десетина

щом го отвориш,-

ще застинеш в гримаса,

че вътре от ръбовете му

гледа те върло

не зехтин първокласен,

а ... кристали озъбени.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??