Зехтин: Натурален,
оригинален,
пълномаслен;
хем евтин,
хем фин.
Зехтин от маслини
сухо пресовани правен,
по технология свръхстрога;
зехтин – прославена марка,
продаван в супермаркет,
зехтин уникален,
покачèн на реклами,
като че върху пиедестал.
Ала с око на рентген,
ако в шишето се взреш,
ще съзреш един подозрителен
болнаво–бледен пълнеж.
И само подир дни десетина
щом го отвориш,-
ще застинеш в гримаса,
че вътре от ръбовете му
гледа те върло
не зехтин първокласен,
а ... кристали озъбени.
© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados