Apr 19, 2024, 11:07 AM

Змейово либе 

  Poetry
443 7 17

Вчера, мале, змей залюбих.     
С люспи черни... Вътре – бял.    
Честно ли... не знам, постъпих.     
Лани... той е овдовял.       


Свидни братя – да не стъпват.     
С него най ми е добре.
А сестри ми... Да празнуват.
Змей ме носи на криле!


Нищо, майчице, не искам.
Златни люспи – в плика скрих.
Дар – на тебе ги дарувам.
Вярно либе... щом открих.


Няма вече да ми трябват.
Рокля сватбена уших.
Татко... мен да ме прощава.
Свойта воля не склоних!
 

Сбогом, мале... не тъгувай.
Сбогом... нека си простим.
По земята... не тършувай...


      Дом в небето...
                      ще строим...

 

© Виолета All rights reserved.

  3451  17  14 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??