Звезди разхождат нежни пръсти
по небосвода син.
Подреждат се чевръсто
в шпалир от звезден дим!
Развяват те коси от звездна свила.
Надничат из под лунния воал.
Вселената ги носи с пълна сила
към Слънцето, към огнения му бокал.
Оглеждат се в моретата,в реките,
във водопадите на земното кълбо.
И вплитат звездни пръсти във тревите
и милват ги с космическо перо.
С опашките си галят синевата
и пръскат звезден прах безспир
и с него пълнят те Луната,
за да блести като сапфир!
© Мими All rights reserved.