Тя се гордееше :
„Щастлива съм”
и с всеки жест го демонстрираше.
Тя прокламираше:
„Бъдете като мен”
С очите властно приласкаващи
Към нейната илюзия.
„Погледнете ме!”
И аз погледнах .
Захвърлила душа
и втурнала се към нечия друга
една алчна жена,
нарекла се щастлива по принуда,
неразбрала за света
и мен,
че важно е страданието!
Щастливата душа
Не е достатъчно човешка.
© Пр Todos los derechos reservados
Ти си мъдро дете, но май тука никой не те разбира. За съжаление...