Обичам на пролет зюмбюла син,
Подарен ти на 14-ти
Февруари, св. Валентин,
(Да бъде, Амин!)
Всеки ден за влюбените;
Обичам малкото крехко кокиче,
Обичам всяко цвете - роза дори
(тривиално, нали?!):
Червено вино, свещи, шампанско, тиха музика
Радио Мелоди, или Едно рок;
Жесток... е света без теб;
така да го знаеш,
че ти ухаеш
на много цветя по Земята.
И нося ти цвете,
нося в нощта;
ти си до мен,
а аз пак летя.
Летя си в простора,
летя и, пак, летя
в синева без умора –
летя, аз до теб летя.
Любимото синьо,
Любимото турско синьо,
синева,
и звезди – жълти лъчи,
навред по небето,
тъй както капка
една,
капка в Морето,
което
любовта ми към теб
е море,
чувства, емоции
и страст,
но не на кристали...
И все пак кристално чисто
е тази нощ;
мощно „тигрово око”
свети до твоето легло...
Червено е сърцето,
камъка,
цвета...
Топла е Любовта.
Обичам те до почервеняване;
Розовяването е по бузите;
Ядно пък и нервно е
към жестокостите на света;
ясна е Нощта и пак изгрял е Луната...
Обичам те аз , обичам нали
Казваш „И аз...” –
Обичаш ме и ти... :)
© Александър Тоцев Todos los derechos reservados
П.П. Никога няма да се намерите със своята половинка докато не научите повече за себе си и това кое точно животно си и коя порода...