Искам толкова смелост и дързост,
колкото
онзи мъничък
стрък детелина,
който тежки циментови плочи
не можаха да спрат,
в крехък устрем
лъч слънце потърсил,
в тротоарната сива картина ...
Само толкова искам
от деня...
© Дидислава Todos los derechos reservados
съвършен е!