Градски нощи, посипани със пепел сива,
Мрачни нощи, бичувани от мисъл дива,
Скръбни нощи, поръсени със споменът горчив,
Скучни нощи, в компания на самота унила...
..................
Лятни нощи, тръпнещи в екстаз нектарен
Жежки нощи, носещи ветрец Сахарен,
Ведри нощи, къпани в море от чувства,
Влажни нощи - спомен за мечта красива...
© Велин Евстатиев Todos los derechos reservados