Има ли "трудно" в съновника?
- Да, силна съм отскоро...
Да, насън съм по-решителна.
Изчерпани наяве са
... надеждите на Полковника.
- Да, друга съм!
... разплетена
кълбо от сива прежда,
дим лилав,
със Полковника
умря една надежда
- Да, ало?!...
Празно ми е
като несбъдната разходка,
защото с теб си поседяхме
... много
на една измислена веранда
(аз исках да измислим лодка!)
паднах,
(не, не искам помощ!)
достатъчно ми е напуснато
и не забравяй
(на стълбите!)
чувала със
... "Сбогом"
- Бяла веранда,
да, изправена съм друга, мамо!
- Ало?!...
гласът в телефона
разлиства съновника
Полковникът... си отиде
- Да, аз съм...!
(да, аз съм воин)
Видя ли ме?
Да, отскоро
в слушалката
виолетово
ново
... изтръгнато
и туптящо поднесено
с риган
отново...
- Да, боклукът е на верандата!
в съновника няма "интрига"
- Той си тръгна, мамо!...
да, отскоро...
- Чакащо и червено
туптеше
празното на стълбите,
а кълбото прежда,
напоено с мечти,
се разплете
по веранда,
боядисана в черно...
(свършено беше)
- Да, мамо,
нямам нужда
от Полковника...
© Мирослава Грозданова Todos los derechos reservados